Riny begon zijn bokscarrière al heel jong. Na een paar jaar op zee te hebben rondgedobberd als ketelbink en matroos keerde hij weer terug op het oude nest, altijd op zoek naar avontuur en spanning. Nu 57 jaar geleden, op 16 jarige leeftijd, begon hij in Gemert te boksen onder leiding van profbokser Will Rutten.

Na een paar jaren boksen begonnen de echte wedstrijden. Bijna iedere week was hij in de ring te vinden in  zowel binnen- als buitenland met de Helmondse trainer Willy Welten. Deze bokswedstrijden vonden hoofdzakelijk plaats in het zwarte circuit, zoals op kermissen en braderieën, want daar was het meeste geld te verdienen.

Na 118 partijen over de hele wereld (en na een paar fikse nederlagen) onder de Italiaanse naam Nino Mattenellie was het echter genoeg en hing hij de bokshandschoenen aan de wilgen. Riny bleef nog 40 jaar boksen in Gemert waarvan de laatste 12 jaar als trainer.

In de laatste 17 jaar heeft hij een prachtige Boksclub gecreëerd in Beek en Donk, die grote bekendheid geniet in binnen- en buitenland. Met 130 leden is dit relatief een van de grootste Boksclubs uit de regio. Eerst alleen gericht op het boksen wordt de laatste jaren, met veel energie, ook het kickboksen opgepakt.

Een trainer die met zoveel ervaring en kennis jong & oud aan zich bindt en met zijn gedrevenheid velen weet te motiveren met deze mooie vechtsport.

Bij Boksclub Laarbeek wordt er hard getraind. De zware fysieke inspanningen gaan niet samen met nachtbraken, overmatig alcohol gebruik, drugsgebruik en (te) veel roken. Drugs worden niet getolereerd in en rondom de boksschool.

Riny houdt een ‘oogje in het zeil’ bij de (rond hangende) jongeren om en nabij de parkeerplaats rond- om de boksschool, spreekt de jongens aan op eventuele overlast en ruimt de rommel op die daar dagelijks wordt achtergelaten. Maar ook jongeren, die niet helemaal op het juiste pad meer zijn, zijn bij hem op de boksschool terechtgekomen. Met als doel weer een andere kijk op het leven te krijgen. Jongerenwerker Marc Min bracht regelmatig jongens bij Riny onder zijn hoede.

Riny geeft geheel kosteloos met grote gedrevenheid lessen (aan ouderen in Lieshout) en clinics op scholen en bij sportclubs.  Wanneer contributie (die op zich al laag is) toch een probleem is voor sommige ouders, dan wordt er door Riny een passende oplossing gevonden en gemaakt.

De zorg en de betrokkenheid van Riny is groot; is iemand ziek, heeft iemand een blessure of gaat het even niet zo goed met een van zijn leden of naasten,  dan kun je erop rekenen dat Riny je belt, berichtje of kaartje stuur of een bezoekje brengt.

Al met al doet hij heel veel goeds voor de jeugd en ouderen van Laarbeek.

Aan stoppen heeft Riny nog nooit gedacht, daarvoor gaat de bokssport hem te zeer aan het hart, maar draagt inmiddels wel wat uurtjes over aan jongere trainers die het vak willen leren. Momenteel zijn er 4 trainers en na de verbouwing zullen er dat nog meer worden.

Een trainer die met zoveel ervaring en kennis, jong & oud aan zich bind met zijn ervaring, gedrevenheid vele weet te motiveren met deze mooie vechtsport.

Bij Boksclub Laarbeek wordt er hard getraind. De zware fysieke inspanningen gaan niet samen met nachtbraken, overmatig alcohol gebruik, drugsgebruik en (te) veel roken. Drugs worden niet getolereerd in en rondom de boksschool.

Riny houdt een ‘oogje in het zeil’ bij de (rond hangende) jongeren om en nabij de parkeerplaats rond om de boksschool. Maar ook jongeren die niet helemaal op het juiste pad meer zijn, zijn bij hem op de boksschool terechtgekomen. Met als doel weer een andere kijk op ‘t leven te krijgen. Jongerenwerker Marc Min bracht regelmatig jongens bij Riny onder zijn hoede.

De plaats van de boksschool, bij het ontmoetingscentrum geeft veel mogelijkheden tot overlast door jeugd. Riny houdt een oogje in t zeil, spreekt de jeugd er op aan en ruimt de rommel dagelijks op, die bij daar achtergelaten wordt.

Riny geeft geheel kosteloos met een grote gedrevenheid lessen (aan ouderen in Lieshout) en clinics op scholen en bij sportclubs. Alles gratis en wanneer contributie, die op zich al laag is, toch een probleem geeft voor sommige ouders, dan wordt er door Riny een passende oplossing voor gevonden en gemaakt.

De zorg en de betrokkenheid van Riny is erg groot, ben je ziek, heb je een blessure of gaat het even niet zo goed met een van zijn leden of naasten. Dan kun je erop rekenen dat Riny je belt, berichtje of kaartje stuurt, een bezoekje brengt.

Al met al doet hij heel veel extra voor de jeugd en ouderen van Laarbeek.

Spring naar toolbar